Performance Drink - Minuman Penghilang Dahaga

Cuaca panas terik ni buat tekak ni rasa haus aje, sedap kan kalau dpt minum air sejuk...mula la terbayang coconut shake la, bandung 3 layer la, air tembikai la....fuh!!!! dugaan sungguh tu..

Sebab sayangkan si kecik ni mama kena la berkorban...tapi takpe...mama ada pilihan lain utk menggantikan air2 yg sedap tu utk menghilangkan dahaga....

Cer teka...cer teka...apa yg saya minum?
Mesti dah tau kan...psl terang2 saya dah tulis kat atas tu...

Jom teruskan membaca...

Minuman isotonik adalah pembekal tenaga yang pantas dan boleh mengelakkan dehidrasi akibat kekurangan cecair didalam tubuh badan

TAPI

Tahukah anda, kebanyakan minuman isotonik mempunyai kandungan gula yang sangat tinggi dan berkarbonat?

Benar, itu adalah fakta yang boleh dilihat sendiri di bahagian 'Nutrisi Produk' yang dilabelkan di setiap botol.

APA ALTERNATIF YANG ADA?

Bertukarlah kepada Performance Drink yang dirumus khas oleh Shaklee!

Apakah Performance Drink?

Performance Drink merupakan minuman isotonik yang ISTIMEWA kerana tidak mempunyai karbonat dan kandungan gula yang sangat minima

Performance Drink membantu mengawal paras bendalir didalam badan kita supaya tidak terlalu kering dan tidak pula terlalu banyak. Menarik bukan?

Apakah kelebihan Performance Drink?

Sangat banyak jika dibandingkan dengan minuman isotonik biasa. Antara kelebihannya adalah:

~ Bebas gas atau tidak berkarbonat.
~ Kurang kandungan gula (less sugar)
~ Tidak mengandungi lemak
~ Tidak mengandungi kolestrol
~ Tidak mengandungi bahan tiruan, pewarna atau pengawet tambahan
~ Dirumus KHAS dengan kandungan sodium, potasium dan karbohidrat yang mencukupi
~ Mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus.
~ Membantu mengatasi masalah dahaga (sesuai sangat utk minum ketika bersahur di bulan puasa) - KURANG HAUS
~ Bersifat isotonik iaitu minuman ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT! 

Kelebihan Performance Drink Shaklee:

→Ia terbukti secara klinikal  dapat menyokong tahap hidrasi lebih cepat berbanding air.
→ Performance Drink juga mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi lain.
→ Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari dengan campuran unik karbohidrat dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.
→ Terbukti secara klinikal:Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi, memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina

Sedikit info tentang elektrolit. Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion Calcium Ion, Potassium ion.. 

Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf saraf dan otot otot badan. 

Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah:

√ Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).
Ia bukannya milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

√ Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.

√ Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.

√ Para pesakit yang menghidap gout.

√ Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.

√ Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.

√ Anak-anak yang demam.

√ Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.

√ Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.

Baguskan Performance Drink Shaklee ni...inilah penyelamat saya di kala cuaca panas terik ni, bukan lagi milo ais, sirap limau mahupun bandung cincau...
Bukan sahaja MENGHILANGKAN DAHAGA malah LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT.

Pada yang berminat nak cuba bolehlah hubungi saya

Elly @ 0123931629 (call/sms/whatsapp)
SID 1081781

Share on Google Plus

About Norsyahili Solahuddin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment