Dengan Vita-E Shaklee, kulit licin dan halus bak telur ??



Bangun-bangun pagi, rasa tak puas membelai wajah sendiri. Rasa licin, rasa halus dan gebu. Dok berangan menatap cermin.

Saya sebenarnya dah lama tak makan Vitamin E, sebab masa awal-awal saya makan muka saya jadi teruk. Habis semua jerawat keluar.

Seram dan malu tengok wajah sendiri. Jadi saya stop dan lama tersimpan rapi di dalam aisbox.

Tapi mahu dijadikan cerita, sebelum ni saya lihat ramai yang bercerita tentang Vitamin E.

Tak kurang juga post Vitamin E yang mengugat iman saya, melihat wajah mereka yang sebelum ni bak Beast kini menjadi Beauty.

Saya pun terpanggil untuk mencuba kembali Vitamin E yang tersimpan rapi. Tapi kali ini saya nekad, bila awal-awal ambil tu jerawat muncul berleluasa.

Hampir dua minggu, jerawat degil berlalu pergi. Hari ini seronok tengok wajah sendiri tika bangun pagi dicermin.

En Suami pun memuji, "Abang ingatkan TELUR, rupanya pipi Ayang". Hati tersenyum gembira. Saya sendiri rasakan kulit semakin cerah dan jelita.

Terus mengeletik ingin buat seperti aksi qu puteh. Hahahaha. Gurau sahaja janganlah marah.

Apa pun saya sangat berpuas hati dengan hasil kulit saya sekarang.



Nota Kaki: Janganlah rasa meluat, tu bukan cerita saya, tapi review dari mereka yang rasa semakin jelita. Ingin rasakan yang sama?
Jomlah, mana tahu boleh lebih jelita dari mereka.

5 Kebaikan Vitamin E untuk kulit.

Antioksidan sangat diperlukan oleh badan untuk melawan radikal bebas yang sememangnya mampu merosakkan struktur normal sel-sel dalam badan. Jadi kebaikan Vitamin E pada kulit ni datangnya daripada sifat antioksidannya yang memang hebat. 

Bagaimana vitamin E dapat membantu untuk mendapatkan kulit yang cantik dan sihat tu ?

1. Membantu proses penyembuhan kulit, termasuklah luka melecur, luka lama dan luka pembedahan.

2. Membantu meredakan masalah kulit sunburn yang tidak serius. Gabungan vitamin E bersama losyen sunblock pada kulit membantu melindungi kita daripada pancaran matahari. Secara tak langsung membantu mencegah dari kanser kulit.

3. Membantu membaikpulih parut, jerawat, jeragat, kesan strech marks pada ibu mengandung dan kedutan pada kulit. Vitamin E mempercepat proses penghasilan sel baru (cell regeneration) dan meningkatkan pengeluaran kolagen, tisu penghubung yang membuat kulit lebih kenyal. Hasilnya, kulit tampil lebih muda.
Selain diambil sebagai suplemen, boleh juga disapukan pada bahagian yang berjeragat atau berparut. Jika diamalkan secara konsisten, jeragat atau parut tersebut akan mula pudar sedikit demi sedikit. 
In Shaa Allah

4. Membantu mengekalkan kandungan lembapan pada kulit, seterusnya dapat mengelakkan kulit wajah kita daripada kelihatan kusam dan kering tidak bermaya.

5. Membantu memelihara sel-sel daripada ancaman radikal bebas, dan membantu melambatkan proses penuaan. Nak kelihatan awet muda, amalkan Vitamin E secara konsisten ye.

Rasa teruja tak nak dapatkan kulit halus bak telur tu.
Anda akan dapat pakej cantik dan sihat. Memang syiook la..















Hubungi saya jika anda perlukannya.
Elly (1081781)
012-3931629 (Whatsapp for fast reply) 
COD Kapar, Meru, Klang, Shah Alam Penghantaran Pos Seluruh Malaysia, Brunei, Indonesia


"Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh @ mencegah sebarang jenis penyakit"


Share on Google Plus

About Norsyahili Solahuddin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 comments:

Post a Comment